Busola CMS Second description Third description Four description A cincea
Busola CMS Second description Third description Four description A cincea
 
 

Campurile cu * sunt obligatorii

Ce este SEO - Optimizarea pentru motoare de cautare

Optimizarea pentru motoare de cautare.Pentru ca un website sa fie util, acesta trebuie sa poata fi vizitat de oricine, nu doar de cei care stiu deja adresa lui. Pentru aceasta, website-ul trebuie sa fie pozitionat pe primele pagini in rezultatele motoarelor de cautare, la cautarea dupa cuvintele cheie specifice website-ului.

Optimizarea pentru motoare de cautare sau SEO (Search Engine Optimization), este suma procedeurilor utilizate la realizarea unui website, prin care motoarele de cautare sunt "stimulate" sa pozitioneze website-ul pe primele locuri in rezultatele a caror cautare foloseste o anumita combinatie de cuvinte cheie, presupuse a fi cele mai relevante pentru continutul website-ului.

Optimizarea pentru motoarele de cautare este de departe cel mai important aspect de care trebuie tinut cont atunci cand realizam un website pentru afacerea noastra.

Procesul necesar atingerii pozitiilor dominante in rezultatele cautarii poate dura luni de zile, in functie de o suma de factori, care pot fi diferiti de la un website la altul.


Ce sunt cuvintele cheie?Pentru a intelege ce sunt cuvintele cheie, sa vedem urmatorul exemplu:

Un turist doreste informatii despre o posibila locatie de cazare la Baile Felix.
In acest caz, cuvintele cheie ar fi "cazare Baile Felix", sau "pensiune Baile Felix" sau "hotel Baile Felix".

Trebuie observat ca aceste cuvinte nu contin numele unitatii la care se va face cazarea, pentru ca inca nu se cunoaste.

Cuvintele cheie sunt termenii specifici utilizati pentru cautari, care fac referire la "activitatea", "produsul", "serviciul", "locatia" unui subiect. Pentru rezultate cat mai relevante, se utilizeaza combinatii alea acestora.


De ce prima pagina?Sa spunem ca vom cauta dupa cuvintele cheie "cazare Baile Felix". Introducand aceste cuvinte in caseta motorului de cautare, acesta ne va returna o lista de adrese de internet care fac referire la posibilitatile de cazare in Baile Felix.

In mod natural, vom incepe analizarea listei de sus in jos si ne vom opri la primul reper care ne sugereaza cel mai bine ca ar putea raspunde nevoilor noastre. Pasul firesc urmator este sa urmam acel link.

In cazul in care website-ul urmat nu este suficient de explicit pentru noi, vom trece la urmatorul link si tot asa pana cand ajungem pe un website care ne ofera toata informatia de care avem nevoie pentru a ne putea caza in Baile Felix.

Operatiunea se termina de obiecei cand reusim sa efectuam o rezervare (online sau telefonic).

Restul adreselor returnate de motorul de cautare pe urmatoarele cateva sute sau mii de pagini nu ne mai intereseaza. Absolut deloc. Acestea nu mai au nici o relevanta. Acele website-uri nu exista pentru noi.